We hebben de eerste training er weer op zitten. Na gisteren al het nodige voorwerk gedaan te hebben was vanmorgen de eerste vrijwilliger al weer om 7.15 uur paraat. Niet veel later kwam de rest ook binnen. De baan werd nog even gesleept, de bordjes rond de baan opgehangen, het afhaalloket van de kantine in gereedheid gebracht etc etc. We mogen als vereniging heel blij zijn met al deze mensen die dit toch ook allemaal doen in hun vrije tijd.

De eerste mensen met windhonden arriveerden rond 8.00 uur. Ze kregen allemaal een mooi plaatsje met uitzicht op de baan aangewezen.De meesten hadden ook stoeltjes meegebracht en het duurde niet lang voordat de sfeer voelde alsof we met zijn allen op een camping stonden of op een grote picknickplaats. Het afhaalloket bij de kantine fungeerde ook perfect. Buiten koffie, thee en diverse andere koude dranken waren er ook alle gebruikelijke snacks verkrijgbaar. En bij alles was gedacht aan die 1,5 meter. Alles om ervoor te zorgen dat de mensen veilig konden trainen en genieten.

We begonnen om 8.30 uur met de training en we hadden iets meer als 40 windhonden. 

De windhonden liepen vandaag ook voor het eerst met de door Henk van Dommelen gesponsorde elektrische motor. Dit ging geweldig, we zijn blij met dit mooie kado.

Alles verliep buiten verwachting goed. Iedereen hield zich netjes aan de regels en er is geen onvertogen woord gevallen. Rond 12.30 uur hadden alle honden hun twee ritten gelopen en maakte iedereen zich op om richting huis te gaan.  

Toen rond 13.00 uur de eerste mensen van de overige rassen arriveerden waren de windhonden al bijna allemaal vertrokken. Iedereen werd net als de ochtendploeg netjes rond de baan geplaatst en het zonnetje begon al aardig te prikken. Al snel hadden we eenzelfde beeld als in de ochtend, met als verschil het type hond. 

De training begon om 13.30 uur en we hadden een ruime 30 honden. Ook dit verliep weer op rolletjes. Ook deze ploeg mensen respecteerden onze regels om de training zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het laatste wat je wilt als vereniging is dat je een boete krijgt omdat je leden zich niet aan de algemene corona regels houden. Maar ook hier hulde. Om 16.10 uur hadden we de laatste rit gehad.

Al met al een ruime 150 ritjes gedraaid over de dag. Ik denk dat we terug mogen kijken op een geslaagde dag. Op naar volgende week, u komt toch ook weer?

Sportieve groet,

Secretaris WRA

Frank van Elden

comments are closed.