Afgelopen zondag om 10.00 uur zaten ze dus met zijn allen in de WRA kantine aan de koffie en thee met een stuk appelvlaai. Wie? Nou, de grote groep vrijwilligers die op was komen dagen voor weer een dag groot onderhoud aan de baan. Eerst even een kort overleg over wie wat ging doen en toen met zijn allen aan de slag.

Een groepje had de taak op zich genomen om de dakplaten die aanwezig waren boven de 350 meter start hokken te monteren. Door de werking van het hout en het niet helemaal recht zijn van het geraamte voor het dak was dat nog een hele uitdaging. Maar het is ze toch gelukt er iets van te maken. Daarna zijn ze verder gegaan met het schoonmaken en schuren van de hokken eronder. Dat was helemaal een uitdaging want door het ontbreken van een dak de afgelopen jaren had het weer vrij spel gehad. Maar ze zijn lekker opgeschoten. Er is nog wel een dag of twee schuren en schilderen nodig om het helemaal goed te krijgen maar dan kan ie er weer een aantal jaar tegenaan.

Een ander ploegje is aan de gang gegaan in een van de containers. Achterin stonden de niet afgebouwde 480 meter hokken en die moesten er dus uit. Er stond heel veel rommel voor dus de eerste taak die ze hadden was om de container compleet leeg te maken. Toen konden de hokken eruit. Alle rommel buiten de container uitzoeken en wat bewaard moest blijven terug de container in en toen kon er gestart worden met het schilderen van de hokken. De eerste verflaag zit daar bijna helemaal op. Een volgende keer de tweede laag en dan kan het afbouwen beginnen.

Ook was er iemand op de baan gestart om paaltjes bij de sproeiers van de baan te zetten. De sproeiers zijn er een paar weken geleden al uitgehaald om ze te beschermen tegen de vorst. Maar als het lukt om in februari de baan op te laten hogen en opnieuw met de laser helemaal uit te laten lijnen moeten ze met hun materieel natuurlijk niet de aansluitingen voor de sproeiers stuk rijden, daar waren de paaltjes dus voor.

Tussendoor is ook nog even de pomp voor de sproeiers in veiligheid gebracht. Want ook die kan met vorst stuk vriezen. Alle bijbehorende slangen goed opgeborgen, het begint erop te lijken dat alles nu winterklaar is. Volgend jaar weten we wat er allemaal moet gebeuren wat dat betreft dus kunnen we het een paar maanden eerder doen.

Mart en Syl nog bedankt voor het advies hierover, daar heeft de vereniging wat aan. Mart is druk bezig met onze tijd waarneming apparatuur. Binnenkort gaat hij hierover enkele mensen instructie geven en dan is dat project ook weer afgerond.

Onze voorzitter is ondertussen ook weer thuis. Ik mag graag denken dat al het werk van de vrijwilligers daar mede aan heeft bijgedragen.

Op naar de volgende werkdag bij de WRA!

comments are closed.