ZONDAG 31 MEI TRAINING

We gaan zondag 31 mei weer trainingen. Wij hebben er weer ontzettend veel zin in en in tegenstelling tot afgelopen week beloven ze ons nu een zonnige dag.

De vorige twee weken zijn goed verlopen, maar we moeten blijven hameren op die 1,5 meter afstand. We moeten hieraan voldoen willen we door mogen/kunnen gaan zoals we nu doen.

Volg de instructies van de vrijwilligers op, we gaan er vanuit dat u onze maatregelen respecteert.

HOE IS DE OPZET?
U krijgt van ons met de auto een plaats aangewezen met uitzicht op de renbaan. U dient als u niet met de hond aan de beurt bent zoveel mogelijk bij de auto te blijven. Dit hoeft geen straf te zijn met het uitzicht op de baan. Tip: neem 2 tuinstoeltjes mee dan kunt u voor de auto zitten.

De kantine is afgesloten. Echter hebben we tussen de klapdeuren een afhaalbalie staan met onze vertrouwde kantine dames.U kunt gewoon alles bestellen wat normaal in onze kantine verkrijgbaar is. Maak hier gebruik van want we kunnen als vereniging de inkomsten hiervan goed gebruiken 😉

De WC’s zijn gewoon bruikbaar. Er mag maar 1 persoon per keer naar het toilet. De gebruiksregels komen aan de wc-deur te hangen.

TRAININGSTIJDEN
Windhonden: Toegang tot het terrein vanaf 8.00 uur. Start training 8.30 uur tot 12.30 uur. U wordt verzocht om 13.00 uur van het terrein af te zijn.
Overige rassen: Toegang tot het terrein vanaf 13.00 uur. Start training 13.30 uur.

DE AANMELDING
Om de alles onder controle te houden en iedereen een kans te geven hebben we enkele voorwaarden aan de aanmelding.

Per lid/aangeslotene kunt u maximaal 5 (eigen)honden opgeven. Maximaal 2 volwassenen per auto. Niet leden mogen maximaal 3 honden inschrijven. Indien u met kinderen komt dient u er zelf voor te zorgen dat ze zich ook aan de regels houden.

Aanmelden kan vanaf donderdag 19.00 uur tot vrijdagavond 20.00 uur. Wilt u met een andere hond samen lopen, regel dit zelf voor inschrijving. Als de indeling eenmaal gemaakt is zijn er geen veranderingen meer mogelijk.

U kunt een whatsapp bericht of sms sturen naar 06-49808188. In het bericht graag vermelden de naam van de hond,de afstand en de naam van de eigenaar.

AANKOMST BIJ DE WRA
Bij het oprijden van het terrein volgt de bestuurder de aanwijzingen van de vrijwilligers. U krijgt een parkeerplaats van ons toegewezen.

NAAR DE STARTHOKKEN
Als u aan de beurt bent om te lopen met uw hond loopt u rechtsom naar de start hokken. PIJLEN langs de baan zullen u in de juiste richting helpen.

Er kunnen maximaal 2 honden per keer starten. Een hond in hok 1 en de tweede hond in hok 6. Na het plaatsen van de honden stappen de handlers opzij. De starter zal dan naar voren komen om op tijd het hok te kunnen openen.

DE OPVANG

Indien er 2 honden tegelijk starten pakt de handler van de hond in hok 1 als eerste zijn hond. Nadat de handler met de 1e hond zijn hond heeft aangelijnd en is weg gestapt mag de volgende handler zijn hond wegpakken. Het kan zijn dat de haasopvanger u andere instructies geeft, volg deze op.

Als u de baan verlaat loopt u ook rechtsom de baan rond naar uw auto. Ook hier geldt weer, VOLG DE PIJLEN.

Met sportieve groet,

Secretaris WRA
Frank van Elden

De WRA TRAINING VAN 17 MEI 2020

We hebben de eerste training er weer op zitten. Na gisteren al het nodige voorwerk gedaan te hebben was vanmorgen de eerste vrijwilliger al weer om 7.15 uur paraat. Niet veel later kwam de rest ook binnen. De baan werd nog even gesleept, de bordjes rond de baan opgehangen, het afhaalloket van de kantine in gereedheid gebracht etc etc. We mogen als vereniging heel blij zijn met al deze mensen die dit toch ook allemaal doen in hun vrije tijd.

De eerste mensen met windhonden arriveerden rond 8.00 uur. Ze kregen allemaal een mooi plaatsje met uitzicht op de baan aangewezen.De meesten hadden ook stoeltjes meegebracht en het duurde niet lang voordat de sfeer voelde alsof we met zijn allen op een camping stonden of op een grote picknickplaats. Het afhaalloket bij de kantine fungeerde ook perfect. Buiten koffie, thee en diverse andere koude dranken waren er ook alle gebruikelijke snacks verkrijgbaar. En bij alles was gedacht aan die 1,5 meter. Alles om ervoor te zorgen dat de mensen veilig konden trainen en genieten.

We begonnen om 8.30 uur met de training en we hadden iets meer als 40 windhonden. 

De windhonden liepen vandaag ook voor het eerst met de door Henk van Dommelen gesponsorde elektrische motor. Dit ging geweldig, we zijn blij met dit mooie kado.

Alles verliep buiten verwachting goed. Iedereen hield zich netjes aan de regels en er is geen onvertogen woord gevallen. Rond 12.30 uur hadden alle honden hun twee ritten gelopen en maakte iedereen zich op om richting huis te gaan.  

Toen rond 13.00 uur de eerste mensen van de overige rassen arriveerden waren de windhonden al bijna allemaal vertrokken. Iedereen werd net als de ochtendploeg netjes rond de baan geplaatst en het zonnetje begon al aardig te prikken. Al snel hadden we eenzelfde beeld als in de ochtend, met als verschil het type hond. 

De training begon om 13.30 uur en we hadden een ruime 30 honden. Ook dit verliep weer op rolletjes. Ook deze ploeg mensen respecteerden onze regels om de training zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het laatste wat je wilt als vereniging is dat je een boete krijgt omdat je leden zich niet aan de algemene corona regels houden. Maar ook hier hulde. Om 16.10 uur hadden we de laatste rit gehad.

Al met al een ruime 150 ritjes gedraaid over de dag. Ik denk dat we terug mogen kijken op een geslaagde dag. Op naar volgende week, u komt toch ook weer?

Sportieve groet,

Secretaris WRA

Frank van Elden

TRAINING 17 MEI

Beste leden en aangeslotenen,

Het verlossende woord is eruit. Vanaf maandag 11 mei worden de regels iets versoepeld. Dit betekent dat wij zondag 17 mei weer kunnen gaan trainen.

Feit is wel dat we nog niet helemaal aan de gang kunnen zoals voor de Corona. De 1,5 meter afstand blijft verplicht voor ons. We hebben onze hoofden hierover al bij elkaar gestoken de afgelopen weken en hebben al een aardig idee hoe we het in gaan vullen.

De details horen jullie van ons woensdag 13 mei. 

Wij hebben er alvast zin in.

Sportieve groet,

Secretaris WRA

Frank van Elden

WRA TRAININGEN 2020

De WRA 2020

In 2020 gooien we het bij de WRA over een andere boeg. Een die in onze ogen meer kans van slagen heeft dan de huidige trainingen. Het bijgevoegde schema laat zien hoe de
trainingen er in 2020 uit moeten gaan zien. Het is nog niet helemaal definitief, wat betreft tijden e.d. kan nog het een en ander veranderen.

Volgend jaar zullen de trainingen dus een andere opzet hebben als dit jaar. Ook zullen de windhonden en de overige rassen weer gescheiden worden. Dit neemt niet weg dat de
trainingen van de overige rassen altijd open zullen zijn voor de windhonden.

UITLEG SCHEMA

Week 1 en 3

De zondag exclusief voor de windhonden zal hoofdzakelijk bestaan uit twee soorten training. De gewone baantraining en een straightrace training.

Week 2 en 4

De zaterdag voor deze twee weken zal bestaan uit baantraining exclusief voor windhonden. Misschien dat dit gedaan zal worden op voorinschrijving. Maar alleen als het aantal deelnemende honden voor deze zaterdagen onder de 10 daalt.

De zondag zal een training zijn voor de overige rassen. Om deze trainingen dynamischer en interessanter te maken dan alleen 2 rondjes om de baan zullen we de activiteiten
afwisselen. De onderdelen die we tot op heden geselecteerd hebben voor deze dagen zijn coursing, Baan, Straightrace, longjump, wallclimb, A-frame en hedgejump. De trainingsgroep zal uit deze activiteiten steeds 3 onderdelen kiezen die op de bewuste zondag gedaan kunnen worden.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar fvanelden@gmail.com of schiet Frank even aan tijdens een van de trainingen.

We kunnen nog altijd hulp gebruiken tijdens de trainingen en in de kantine. We hopen dat we komend seizoen weer enkele enthousiaste vrijwilligers erbij krijgen, want zonder vrijwilligers kunnen wij niets. Interesse? Meld je tijdens een training bij Frank voor informatie of mail naar fvanelden@gmail.com

Dit schema zal ingaan vanaf zondag 1 maart.

Met vriendelijke groet,

Het WRA bestuur

HIERONDER HOE HET SCHEMA ER OP
DE WEBSITE UIT ZOU ZIEN:

WEEK 1

ZONDAG HELE DAG
Wat: Baantraining en Straightrace training
Voor wie: Windhonden en half-windhonden
Tijd: Aanmelden 9.30, start training 10.00 uur

WEEK 2

ZATERDAG MIDDAG
Wat: Baantraining
Voor wie: Windhonden en half-windhonden
Tijd: Aanmelden 13.30, start training 14.00 uur

ZONDAG HELE DAG
Wat: 3 onderdelen. Keuze uit Coursingtraining, Baantraining, Straightrace training, longjump, wallclimb, A-frame,
hedgejump
Voor wie: Overige Rassen
Tijd: Aanmelden 9.30, start training 10.00 uur

WEEK 3

ZONDAG HELE DAG
Wat: Baantraining en Straightrace training
Voor wie: Windhonden en half-windhonden
Tijd: Aanmelden 9.30, start training 10.00 uur

WEEK 4

ZATERDAG MIDDAG
Wat: Baantraining
Voor wie: Windhonden en half-windhonden
Tijd: Aanmelden 13.30, start training 14.00 uur(bij voldoende animo? Op voorinschrijving?)

ZONDAG HELE DAG
Wat: 3 onderdelen. Keuze uit Coursingtraining, Baantraining, Straightrace training, longjump, wallclimb, A-frame,
hedgejump
Voor wie: Overige Rassen
Tijd: Aanmelden 9.30, start training 10.00 uur

Bij de trainingen voor de overige rassen zijn ALLE rassen welkom, ook windhonden. De trainingen voor de
windhonden zijn exclusief voor windhonden.