Woensdag avond 15 mei geen training.

Woensdag avond 15 mei is er geen training. De motoren waren beiden voor reparatie weggebracht maar alle twee dus nog niet klaar.
Check altijd voor de trainingsdata en eventuele veranderingen op www.wrvamsterdam.nl onder het kopje agenda.
We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die regelmatig bij de windhonden kunnen helpen.

ZONDAG 17 MAART GEEN TRAINING!

Beste mensen,

De vooruitzichten voor het weer zijn deze hele week heel erg slecht. Zo slecht zelfs dat de firma Maton, die onze baan opknapt en verbeterd, aan heeft gegeven dat ze deze week niets op de baan gaan doen.

Afgelopen zondag hebben we ook kunnen zien dat er erg veel vocht op de baan lag en dat ook het veld niet normaal bruikbaar is. Zouden we het veld wel gebruiken dan zou dit zoveel schade aanrichten dat de baan niet hersteld zal zijn voor de “Zilveren Tulpencoursing”. Dus u zult begrijpen dat ook een coursing training er niet in zit.

De laatste weken zit het allemaal niet echt mee, maar letterlijk alles is in de revisie, wordt opgeknapt of vervangen. Dit hele proces gaat helaas niet vanzelf en de vrijwilligers van de WRA hebben er veel vrije tijd ingestoken en zullen er nog veel tijd in moeten steken. Dus we hopen op uw begrip.

De weersvoorspellingen zijn voor volgende week vele malen beter, en dus wel werkbaar. De firma Maton heeft aangegeven dat ze dus volgende week gaan proberen de baan en drainage af te maken.

Zondag a.s. hopen we met enkele vrijwilligers wat dingen voor te bereiden zodat we zondag 24 maart wel gewoon weer kunnen trainen. Maar dan wel op een compleet opgeknapte baan.

We hopen u weer te zien op de training van 24 maart!


Drukke tijden bij de WRA

Drukke tijden bij de WRA. Vorige week dinsdag en donderdag zijn er vrijwilligers bezig geweest op de baan met diverse werkzaamheden. De starthokken bij de 350 meter zijn geschuurd en bijna helemaal geschilderd(nog niet helemaal klaar) en waren dus afgelopen zondag weer bruikbaar voor de training. Er zijn nieuwe speakers aangebracht in de kantine voor het omroepsysteem. Dit zodat we tijdens wedstrijden en trainingen bv de tijden door kunnen geven en dus nu ook goed hoorbaar zijn in de kantine. Het tijdwaarnemingssysteem in orde gemaakt(zondag getest). En het gras rondom de baan en op het coursingveld weer op acceptabele lengte gebracht. En niet te vergeten de kantine is met de hogedruk helemaal schoongespoten.

Woensdag is onze algemene ledenvergadering geweest waar als 1 van de belangrijkste punten drie nieuwe bestuursleden zijn gekozen. Als penningmeester Henk van Dommelen. Henk is net als Wim onderdeel van het meubilair. Hij heeft hulptroepen achter zich staan om hem te ondersteunen voor deze functie. Henk heeft een WRA hart en als vereniging moeten we blij zijn met dit soort mensen in onze vereniging. Als commissaris Gerard van Doorn. Gerard is iemand waar de WRA altijd op kan bouwen. Als er trainingen zijn of evenementen, Gerard is er altijd en als de rest nog in de kantine zit is hij alweer bezig. Beiden mensen met hart voor de WRA. Als derde ben ik(Frank van Elden)gekozen als secretaris. Al met al een mooie aanvulling op het bestuur.

Zondag hebben we in de ochtend en in de middag gelukkig gewoon kunnen trainen ondanks het weer. Veel mensen hebben bij opstaan naar buiten gekeken en besloten weer onder de wol te kruipen. Daardoor hebben we niet een hele drukke training gehad maar wel mooi de tijdwaarneming en de gereviseerde motor kunnen testen. Na de training hebben we de afrastering langs de rail weggehaald want maandag morgen zou de firma Maton komen.

Maandag morgen om 7 uur is de firma Maton begonnen aan het hoognodige onderhoud van de baan. Ze zullen deze week het drainage systeem vernieuwen, wat hoognodig is. Ook zullen ze de baan ontdoen van het vele onkruid en gras wat erop groeit. Als dat gebeurd is zal de baan opgehoogd worden en opnieuw met de laser de juiste hellingen aangebracht worden in de bochten en op het rechte stuk. Dit allemaal om te zorgen dat we nog vele jaren veilig kunnen genieten van deze mooie baan.

Dit alles om onze baan weer tiptop in orde te hebben voor jullie en natuurlijk jullie honden.

Wordt vervolgd

17 februari 2019!!!!!!

17 februari 2019 gaat voor de WRA de boeken in als een geweldige dag voor de vereniging. Wat een geweldig weer en wat een opkomst.

Toen ik zelf bij de WRA aankwam om 9.15 uur stonden de eerste mensen al te dringen om zich in te schrijven. En dat was nog maar het begin want er volgden meer mensen met nog veel meer honden. De sfeer was geweldig. Het was wel flink aanpoten voor de vrijwilligers. Na de eerste ronde in de ochtend hebben de vrijwilligers nonstop ronde twee er achter gedraaid, anders waren we in tijdnood gekomen. Ronde twee was zelfs net iets groter als de eerste ronde. Stipt 13.30 was ronde twee klaar.

Om 14.00 uur deden we de ochtend nog eventjes stilletjes over. Wel iets rustiger als in de ochtend, maar ook een hele mooie opkomst. Ook nu weer een hele goede sfeer en het zonnetje hielp hier zeker aan mee.  De eerste ronde verliep voorspoedig. Hierna een korte pauze en toen ronde twee. Het geheel was rond 17.00 uur afgelopen.

Een slopende dag voor de vrijwilligers en dat allemaal voor de hobby. Deze mensen verdienen een bedankje want zonder hen was het allemaal niet gelukt.

Nog een keer dan….. WAUW wat een dag!! Een kleine (hou je vast) 190 ritten gedraaid!!!!!! 190 ritten op de tweede trainingsdag van het jaar…in FEBRUARI. Wat een geweldige opsteker voor de WRA.

Allemaal namens het bestuur en de vrijwilligers van de WRA hartelijk bedankt voor deze dag en dat er zo nog velen mogen volgen.

SAMEN maken we de WRA great again 🙂

ps….tot volgende week zondag?

Zondag 6 januari

Afgelopen zondag om 10.00 uur zaten ze dus met zijn allen in de WRA kantine aan de koffie en thee met een stuk appelvlaai. Wie? Nou, de grote groep vrijwilligers die op was komen dagen voor weer een dag groot onderhoud aan de baan. Eerst even een kort overleg over wie wat ging doen en toen met zijn allen aan de slag.

Een groepje had de taak op zich genomen om de dakplaten die aanwezig waren boven de 350 meter start hokken te monteren. Door de werking van het hout en het niet helemaal recht zijn van het geraamte voor het dak was dat nog een hele uitdaging. Maar het is ze toch gelukt er iets van te maken. Daarna zijn ze verder gegaan met het schoonmaken en schuren van de hokken eronder. Dat was helemaal een uitdaging want door het ontbreken van een dak de afgelopen jaren had het weer vrij spel gehad. Maar ze zijn lekker opgeschoten. Er is nog wel een dag of twee schuren en schilderen nodig om het helemaal goed te krijgen maar dan kan ie er weer een aantal jaar tegenaan.

Een ander ploegje is aan de gang gegaan in een van de containers. Achterin stonden de niet afgebouwde 480 meter hokken en die moesten er dus uit. Er stond heel veel rommel voor dus de eerste taak die ze hadden was om de container compleet leeg te maken. Toen konden de hokken eruit. Alle rommel buiten de container uitzoeken en wat bewaard moest blijven terug de container in en toen kon er gestart worden met het schilderen van de hokken. De eerste verflaag zit daar bijna helemaal op. Een volgende keer de tweede laag en dan kan het afbouwen beginnen.

Ook was er iemand op de baan gestart om paaltjes bij de sproeiers van de baan te zetten. De sproeiers zijn er een paar weken geleden al uitgehaald om ze te beschermen tegen de vorst. Maar als het lukt om in februari de baan op te laten hogen en opnieuw met de laser helemaal uit te laten lijnen moeten ze met hun materieel natuurlijk niet de aansluitingen voor de sproeiers stuk rijden, daar waren de paaltjes dus voor.

Tussendoor is ook nog even de pomp voor de sproeiers in veiligheid gebracht. Want ook die kan met vorst stuk vriezen. Alle bijbehorende slangen goed opgeborgen, het begint erop te lijken dat alles nu winterklaar is. Volgend jaar weten we wat er allemaal moet gebeuren wat dat betreft dus kunnen we het een paar maanden eerder doen.

Mart en Syl nog bedankt voor het advies hierover, daar heeft de vereniging wat aan. Mart is druk bezig met onze tijd waarneming apparatuur. Binnenkort gaat hij hierover enkele mensen instructie geven en dan is dat project ook weer afgerond.

Onze voorzitter is ondertussen ook weer thuis. Ik mag graag denken dat al het werk van de vrijwilligers daar mede aan heeft bijgedragen.

Op naar de volgende werkdag bij de WRA!

Wim van den Broek

Ja ja, daar ligt ie dan onze voorzitter. Ze hebben hem goed onder handen genomen. Nieuwe knie en een facelift (vind ik goed gelukt, hij lijkt wel 10 jaar jonger nu). Na het zien van alle zusters om hem heen snap ik waarom hij graag nog wat langer zou willen blijven. Hij krijgt steunbetuigingen uit heel het land wat hem heel goed doet.

Meneer ligt te stuiteren in zijn bed en kan niet wachten tot hij weer naar de WRA toe kan komen om ons moreel bij te staan. Wim, doe nog maar rustig aan want de WRA wacht een druk jaar en daar kun je nog genoeg energie in kwijt. Ondertussen gaan je vrijwilligers met zijn allen door met het groot onderhoud van de baan.

vrijdag 4 januari 2019

Het is ongelofelijk, alles bij de WRA valt ten prooi aan het groot onderhoud. Vandaag hebben we zelfs een knie van onze voorzitter laten vervangen. We dachten het eerst zelf te doen maar hebben toch op het laatste moment besloten het maar uit te besteden. Wim maakt het heel goed en de verwachting is dat ie begin volgende week weer thuis is.

Vandaag weer aan de slag geweest met het 280 meter hok. Henk v Dommelen, Giel Geers, Jeroen Peijsel, Laila van Vooren en ik zei de gek. Henk zorgde net als gisteren weer voor ons natje en droogje.

Laila heeft met tyraps de netten rond de baan weer goed vastgezet zodat ze niet meer de speelbal zijn van de elementen. De loshangende stukken werden langzaam door de wind verder los/kapot getrokken. Alles is nu weer goed bevestigd, dus we kunnen er weer een paar jaar tegenaan.

Donderdag ben ik al met Giel bezig geweest aan het 280 meter hok, en vandaag kwam Jeroen daar bij. We zijn lekker opgeschoten ondanks de ijskoude wind. Het 280 meter hok is helemaal geschuurd en staat in zijn geheel al onder 1 laag verf. De achterkant is zelfs al een tweede keer onder handen genomen. Volgende week, of misschien zelfs zondag al, kunnen de voorkant ook voor een tweede keer schilderen. Het complete hok heeft ook nog een grote schoonmaakbeurt nodig en wat olie hier en daar maar dan is ie weer als nieuw.

Zondag a.s. gaan we weer lekker aan de gang als het weer het toelaat. We gaan het dak boven het 350 meter hok eindelijk bevestigen en verder met schuren en schilderen van de hokken. We zijn lekker op dreef.
SAMEN MAKEN WE DE WRA GREAT AGAIN!!